Samenwerkingsprojecten

De hoofdactiviteit van U in de Wijk Producties is het realiseren van samenwerkingsprojecten met een organisatie die in de wijk actief is.
Die projecten worden uitgevoerd volgens het concept van U in de Wijk:
Bewoners maken onder professionele begeleiding items over relevante onderwerpen in hun wijk en zorgen daarmee op een natuurlijke manier voor aandacht voor onderwerpen
die ook voor de samenwerkingspartner van belang is.
De samenwerkingspartner betaalt mee aan de items voor U in de Wijk en krijgt daar structurele aandacht voor terug.

Zo kan via U in de Wijk over een langere periode aandacht worden besteed aan een relevant thema op een manier die bewoners direct aanspreekt.
De items hebben een groot bereik door uitzending op UStad en plaatsing op internet. Maar de samenwerkingspartner krijgt ook een dvd van de serie die op andere manieren kan worden ingezet. Ook kan die partner natuurlijk linken naar de internetversie van het programma.
U in de Wijk heeft een serie gemaakt over Veiligheid in de Wijk.
Er is een serie gemaakt en uitgezonden bij U in de Wijk Overvecht tijdens de campagne Overvecht Drinkt Water! In opdracht van Jongeren op Gezond Gewicht een serie over het maken van gezonde keuzes bij U in de Wijk Kanaleneiland.

In de aanloop van het wijkenweekend van de Vrede van Utrecht zijn er diverse items gemaakt en uitgezonden bij U in de Wijk. Ook heeft U in de Wijkproducties meegewerkt aan een liveshow voor Vrede in de Buurt TV tijdens het wijkenweekend van de Vrede van Utrecht.
In samenwerking met bibliotheken uit de buurt is er met kinderen een rap clip gemaakt. Ook is er een film gemaakt van de Muziekroute in Overvecht en het slotconcert in de Rode Doos.